Kətan toxumu sağlamlıq üçün bir çox faydalı xüsusiyyətləri olan superqida kimi tanınır.

Foodinfo.az kətan toxumunun əsas faydalarını təqdim edir:

1. Kətan toxumu bitki mənşəli omega-3 yağ turşuları ilə zəngindir, bu da ürək sağlamlığını dəstəkləyir, iltihabın qarşısını alır və xolesterolu tənzimləyir.

2. Həzm sisteminə yaxşı təsir göstərir. Onun tərkibində həm həll olunan, həm də həll olunmayan liflər var ki, bu da həzmi yaxşılaşdırır, bağırsaq hərəkətini tənzimləyir və uzun müddət toxluq hissi yaradır.

3. O, lignan adlı antioksidantlarla zəngindir. Bu antioksidantlar bədəni sərbəst radikallardan qoruyaraq hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır və bəzi xərçəng növlərinin riskini azaldır.

4. Kətan toxumu, xüsusilə qadınlar üçün faydalı olduğu düşünülür, çünki o, estrogen səviyyələrini tənzimləməyə kömək edir.

5. Tərkibindəki liflər və omeqa-3 yağ turşuları ürək sağlamlığını dəstəkləyir, qan təzyiqini tənzimləyir və pis xolesterolu azaldır.

6. Maddələr mübadiləsini sürətləndirir və lif tərkibinə görə toxluq hissi yaradır, bu da arıqlama prosesində dəstəkləyici rol oynayır.

Kətan toxumunu istifadə etməzdən əvvəl onu üyütmək daha məsləhətdir, çünki toxumlar bütöv şəkildə bədən tərəfindən tam həzm olunmur və faydalı maddələrdən tam istifadə edilmir.