Çia və kətan toxumu bir çox insanın pəhrizində məşhurdur. Hər iki növ toxum artıq çəkiyə nəzarət etmək üçün sağlam qida məhsulu kimi istifadə olunur. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Olqa Bezuqlanın sözlərinə görə, əslində kətan toxumu və çia toxumu vitamin və mineralların oxşar tərkibinə malikdir və eyni zamanda eyni kalorilidir.

Əsas fərq yağ tərkibidir - kətan toxumlarında daha çoxdur. Onlarda daha çox bitki əsaslı omeqa-3 var. Çia toxumlarında 25% daha çox lif var.

Əsas fərq kalsiumun tərkibindədir - çia toxumlarında bu təxminən üç dəfə çoxdur. Kətan toxumunda beş dəfə çox mis və iki yarım dəfə çox tiamin var. Ümumiyyətlə, kətan və çia toxumları bir-birinə alternativ sayıla bilər. Yeganə fərq onların tərkibində olan lifin növü və nəticədə yaratdıqları dolğunluq hissidir.