Çox bişmiş sıyıq yeməyin mümkün olub-olmaması sualı bir çox evdar qadınları və gurmeleri narahat edir.

Hamımız sıyığın çox yumşaq və ya hətta selikli olduğu bir vəziyyətlə qarşılaşdıq. Ancaq belə bir məhsulu atmağa dəyərmi?

Əslində, çox bişmiş sıyıq yemək üçün təhlükəsiz deyil, həm də bəzi faydalar verə bilər.

Həddindən artıq bişmiş sıyıq toxumasının bir hissəsini itirsə də, bütün vacib qida xüsusiyyətlərini saxlayır.

Yulaf, qarabaşaq yarması, düyü və ya darı kimi dənli bitkilər B vitaminləri, minerallar və liflə zəngindir. Həddindən artıq bişirmə bu faydalı maddələri məhv etmir, lakin onların bioavailliyini dəyişə bilər.

Çox bişmiş sıyıq xüsusilə həzm problemi olan insanlar üçün faydalıdır. Asanlıqla həzm olunur, mədə və bağırsaqları yükləmir.

Həkimlər tez-tez xəstəliklərdən və ya mədə-bağırsaq traktına cərrahi müdaxilələrdən sonra sağalma dövründə xəstələrə yumşaq qidalar tövsiyə edirlər.

Həddindən artıq bişmiş sıyığın yumşaq toxuması mədə selikli qişasının qıcıqlanmasını azaltmaqla qastrit və ya mədə xorası ilə də kömək edə bilər.