Bəzi insanlar düyü sıyığını sevirlər. Digərləri qarabaşaq yarması sıyığının daha gözəl dada sahib olduğuna inanırlar.

Bəs maksimum fayda əldə etmək və artıq çəkidən tez bir zamanda xilas olmaq istəyən insan hansı məhsulu seçməlidir?

Hansı daha sağlamdır - qarabaşaq və ya düyü? xəbər verir ki, pəhrizdə olan insan üçün qarabaşaq yarması düyüdən daha uyğundur. Bu məhsullar kalorili məzmun baxımından demək olar ki, eynidir. Ancaq "zülal-yağ-karbohidratlar" nisbəti baxımından bir fərq var.

Beləliklə, qarabaşaq yarmasının tərkibində daha çox protein var (100 qram məhsula 13 qram). Oxşar miqdarda düyü 7 qramdan az protein ehtiva edir. Qarabaşaq həm də “aşağı karbohidratlı” məhsuldur.

Bundan əlavə, qarabaşaq yarması mikroelementlərin və qida maddələrinin tərkibinə görə düyüdən daha yaxşıdır. Məsələn, qarabaşaq yarması sıyığının tərkibində daha çox maqnezium, dəmir, kalium, fosfor və vitaminlər var.