Novruz bayramı günlərində  süfrəmizin daha bir bəzəyi olan qurabiyə hamı tərəfindən sevilən qidalardan sayılır. Foodinfo.az sizə duzlu qurabiyənin hazırlanma qaydasını təqdim edir: Tərkibi: 100 qr kərə yağı (otaq temperaturunda), 1 çay st. duru yağ, 1 ədəd yumurta (sarısı üzəri üçün), 1 x.q. sirkə, 1 ç.q. duz, 1 dessert q. şəkər tozu, un (aparan qədər), 1 paket qabartma tozu, 2 x.q. qovrulmuş küncüt, 1 x.q. çörəkotu Hazırlanması: Əvvəlcə kərə yağını və duru yağı bir qaba töküb, qarışdırırıq. Yumurtanın ağı, sirkə, duz və şəkər tozu əlavə edib, yenidən qarışdırırıq. Ardınca qabartma tozu və unu az-az əlavə edərək yumşaq xəmir yoğururuq. Son olaraq küncüt və çörəkotu əlavə edib, yenidən yoğururuq. Xəmirdən qoz böyüklüyündə kündələr tutub, forma veririk. Soba qabına bir-birindən aralı şəkildə düzüb, üzərinə yumurta sarısı çəkirik. 180 dərəcə istilikli sobada 20 dəqiqə üzəri az qızarana kimi bişiririk. Nuş olsun!