Sağlam qidalanma ürək-damar sisteminin qorunmasında mühüm rol oynayır. Foodinfo.az xəbər verir ki, cərrah Aleksandr Umnov bildirib ki, yağlı qızardılmış ət yeməkləri, donuz yağı, yağlı kotletlər, həmçinin şirin və ədviyyəli souslarla hazırlanan yeməklər insult riskini artırır. Onun sözlərinə görə, turşulu qidalar, sərt şirələr, sirkə turşusu və digər oxşar məhsullar da orqanizm üçün təhlükəlidir.

Mütəxəssis əlavə edib ki, şokolad, konfet, tort və digər şirin məhsullar, həmçinin zəngin yağlı çörək məmulatları, arpa, paxlalılar — bədən üçün faydalı olmamaqla yanaşı, damar sağlamlığını da təhlükəyə ata bilər.

Umnov tövsiyə edib ki, bu məhsullar daha sağlam alternativlərlə əvəz edilsin və gündəlik yağ qəbulu azaldılsın. Beləliklə, qan təzyiqi normada saxlanar, ürək və damar sistemi qorunmuş olar.