Qızardılmış qreypfrut bu sitrus meyvəsini hazırlamaq üçün qeyri-adi və dadlı bir üsuldur. Üzərinə qəhvəyi şəkər səpib bişirdikdə isti, şirin və ətirli olur. Soyuq bir gün üçün mükəmməl səhər yeməyi və ya axşam yeməyindən sonra yüngül bir desertdir.

Sizə yalnız bir neçə inqrediyent lazımdır: qreypfrut, qəhvəyi şəkər və şüyüd və ya cəfəri kimi təzə göyərtilər. Zövqünüzə görə qırmızı və ya sarı qreypfrutdan istifadə edə bilərsiniz. Sarı qreypfrut adətən qırmızı qreypfrutdan daha turşudur, ona görə də onun üçün daha çox şəkər əlavə etmək istəyə bilərsiniz.

Qızardılmış qreypfrutu hazırlamaq üçün onu yarıya bölmək lazımdır. Sonra qabığa toxunan pulpanın kənarlarını bıçaqla kəsin, həmçinin pulpanı seqmentlərə bölün. Bu, bişdikdən sonra qaşıqla asanlıqla seqmentləri çıxarmağa kömək edəcək.

Qreypfrut yarılarını folqa və ya perqament kağızı ilə örtülmüş soba təbəqəsinə qoyun. Pulpanın səthinə qəhvəyi şəkər səpin.

Nərmin