Fastfood və yüksək duzlu, doymuş yağlarla zəngin qidalanma ürək-damar xəstəliklərinin başlıca səbəblərindən biridir. Foodinfo.az RİAMO-ya istinadla xəbər verir ki, kardioloq Denis Sokolov düzgün qidalanmanın ürəyi qorumaqda və insult, infarkt, hipertoniya kimi xəstəliklərin profilaktikasında mühüm rol oynadığını bildirib.

Ürəyin qorunması üçün həkim bol tərəvəz, meyvə, tam taxıllar və yağlı balıqdan ibarət qidalanmanı tövsiyə edir. Bu qidalarda lif və omeqa-3 yağ turşuları mövcuddur ki, iltihabı azaldır, damar elastikliyini yaxşılaşdırır və tromb əmələ gəlməsinin qarşısını alır.

Həmçinin Sokolov qeyd edir ki, çəkiyə nəzarət və enerji balansı vacibdir; bədənin çəkisini yalnız 5–10% azaltmaq belə əsas sağlamlıq göstəricilərini yaxşılaşdıra bilər. Onun sözlərinə görə, qidalanmaya diqqət daim həyat tərzinə çevrilməli və fiziki aktivliklə birləşdikdə damar fəlakətlərinin riski əhəmiyyətli dərəcədə azalır.