Pancake səhər yeməyi və ya doyurucu qəlyanaltı üçün hazırlana bilən çox sadə bir yeməkdir. Ancaq bu cür məhsulları olan bir çox evdar qadının problemləri var. Xəmir yanmağa başlayır və yaxşı bişmir.

Çox yüksək odda qızardılırsa, içərisi çiydir. Bu vəziyyətdə məhsullar sadəcə yuxarıdan yandırılır və xəmir yaxşı bişirilmir. Buna görə də, pancakeləri orta istilikdə və ya hətta minimumda qızartmaq lazımdır. Həm də qapaq ilə örtməyi unutmayın.

Xəmir çox maye olduğu üçün pancake düşür. Ancaq xəmirə bir az daha un əlavə etsəniz, bu düzəldilə bilər. Bütün növbəti pancakeleriniz uğurlu olacaq.

Pancakelərin sulu çıxması və düşməməsi üçün xəmir üçün kefir otaq temperaturunda olmalıdır. Odur ki, soyuducudan çıxardıqdan sonra kefiri bir müddət kənara qoyun.

Heç bir halda xəmiri soyuq bir qaba qoymamalısınız, çünki məhsullar yanmağa və yapışmağa başlayacaq. Blinçiklərin sulu olması üçün onları yaxşı qızdırılan tavada qızartmaq lazımdır.

Nurlan