Ləzzətli, xırtıldayan və mükəmməl içlik ilə pancake çox dadlı olur. Foodinfo.az bildirir ki, yeməyin üstünlüyü ondan ibarətdir ki, o, ürəkaçan və mümkün qədər sadə hazırlanır. Ən asan versiya yalnız iki maddə tələb edir.

Əvvəlcə kartofu sürtgəcdən keçirməlisiniz. Bunun üçün yemək prosessorundan və ya orta sürtgəcdən istifadə edə bilərsiniz.

Kartof kütləsini dərhal doğranmış soğanla qarışdırın ki, qarışığı qaralmasın. Soğan xırtıldayanlıq və xüsusi dad verir.

Əvvəlcə məhsulları hazırlamalısınız:

kartof - 4-5 əd.;

kərə yağı (ərinmiş) - 100 q;

holland pendiri;

yumurta - 2 ədəd;

soğan - 2 ədəd;

duz, istiot, sarımsaq - dadmaq.

1. Soba 180-200 dərəcə qızdırılır. Kartofu rəndələyin və soğanı doğrayın. Bu iki komponent homojen bir kütlə yaratmaq üçün birlikdə qarışdırılır.

2. Kartof pancake üçün boşluq ərinmiş yağ ilə qarışdırılır. Pendir qaba sürtgəcdə sürtülür, yumurtalar isə çəngəl ilə çalınır.

3. Qarışığa pendir, yumurta, duz, istiot və sarımsaq əlavə edin. Qarışdırıldıqdan sonra çörək qabına qoyulan tortlar əmələ gəlir.

4. Pancake sobada 40 dəqiqə bişirilir. 5 dəq. hazır olana qədər yeməyi sobadan çıxarmaq və şirəlilik və dad üçün kərə yağı ilə yağlamaq olar.

Nurlan