Tərəvəz və meyvələrin təravətini qorumaq üçün onları düzgün saxlamaq lazımdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, Melburn Universitetindən Senaka Ranadira niyə alma, armud, avokado və bananın bir yerdə saxlanmaması lazım olduğunu izah edib.
Məsələ burasındadır ki, bu meyvələr yetişən zaman etilen adlı qaz buraxır. Nəticədə, onlar tez yetişməyə başlayır və potensial olaraq pisləşir, ekspert qeyd edib.
Bəzi meyvələr ən yaxşı şəkildə soyuducuda saxlanılır. Məsələn, alma və sitrus meyvələri xırtıldayan çekmecedə daha uzun müddət təzə qala bilər. Bu arada qarpızı üç gündən artıq soyuducuda saxlamaq məsləhət görülmür: o, dadını və tünd qırmızı rəngini itirəcək.
Banan, soğan, sarımsaq, kartof və bütöv balqabaq ən yaxşı şəkildə qaranlıq kilerdə və ya şkafda saxlanılır. Soğan və kartofu bir yerdə saxlamayın, çünki soğan etilen istehsal edir ki, bu da kartofun daha tez xarab olmasına səbəb olur və kartofda yüksək rütubət soğanın saxlanma müddətinə mənfi təsir göstərir.
Fərid