Dietoloq və dietoloq Dmitri Semiryadov xəbərdarlıq edir ki, qanda müəyyən amin turşusunun tərkibi ürək-damar xəstəliklərinin, həmçinin demens və onkologiyanın inkişaf ehtimalını artırır.
Amin turşusu homosistein bədəndə əmələ gəlmir, ancaq ət, yumurta, süd məhsulları, xüsusən də kəsmik kimi qidalardan gəlir, diyetoloq Sputnik Radiosuna müsahibəsində izah edib.
Semiryadov qeyd edib ki, həyat boyu qanda homosisteinin səviyyəsi tədricən artır, lakin normal həddə qalırsa, bu, sağlamlıq problemi deyil.
Onun sözlərinə görə, homosistein səviyyəsinin yüksəlməsi çox vaxt vitamin çatışmazlığı ilə əlaqələndirilir - fol turşusu və B vitaminləri (B6, B9, B12 və B1).
Diyetoloq əlavə edib ki, ildə bir dəfə qanda homosistein üçün test etmək tövsiyə olunur.