Tortların soyuducuda qalma müddəti onların tərkibindən və hazırlanma şəraitindən asılı olaraq dəyişir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, tortlar soyuducuda 3-5 gün ərzində təravətini və dadını qoruyur. Lakin bu müddət müxtəlif növ tortlar üçün fərqli ola bilər. Məsələn, krem və ya meyvəli tortlar adətən daha tez xarab olurlar və maksimum 3 gün ərzində istehlak edilməlidirlər. Şokolad və ya keks tipləri isə daha uzun müddət təravətli qala bilir.
Tortun uzun müddət saxlanılması üçün onun yaxşıca sarılması və hava ilə təmasdan qorunması vacibdir. Bunun üçün plastik qablar və ya qida örtüklərindən istifadə etmək məsləhətdir.
Tortun üzərində olan krem və ya digər tərkib hissələri də öz keyfiyyətini saxlaması üçün soyuducunun ən soyuq hissəsində saxlanmalıdır.
Unutmayın ki, tortun saxlama müddəti uzandıqca dad və teksturası da dəyişə bilər, buna görə də ən yaxşı nəticə üçün tortu təzə-təzə yemək tövsiyə olunur.