Sağlam bədən və uzunömürlülük həmişə düzgün qidalanma və orta fiziki fəaliyyətlə bağlıdır. Foodinfo.az Rbc.ua-ya istinadən xəbər verir ki, ancaq bizə tanış olan bəzi qida məhsulları zərərli ola bilər, xüsusən də bizi qocalda bilər.
Hər kəs bilir ki, dərinin qocalması qaçılmazdır və bu, yaşla orqanizmdə bioloji proseslərin ləngiməsi səbəbindən baş verir.
Şəkər qəbulumuzu məhdudlaşdırmaqla, təbii olaraq kollagen liflərinin bir-birinə yapışdırılması prosesini yavaşlatacağıq. Şəkər həmçinin bədəndə inkişaf etmiş qlikasiya son məhsulları ilə gücləndirilən iltihablı prosesləri dəstəkləyir.
Bu birləşmə sağlamlığınıza fayda vermədən iltihabı pisləşdirə bilər. Menyuunuzu tərəvəz və meyvələrlə zənginləşdirin. Yaşıl çay da pəhrizinizə daxil edilməlidir. Beləliklə, orta miqdarda şəkər olan müxtəlif və balanslı bir pəhriz qlikasiya edilmiş molekulların zərərini əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.