Dietoloq Larisa Nikitina Life.ru saytına müsahibəsində balqabağın müntəzəm istehlakının immunitet sistemini gücləndirməyə və soyuqdəymədən qorunmağa kömək etdiyini vurğulayıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, balqabaq mikroelementlərlə xüsusilə zəngindir. Onun tərkibində kalium, kalsium, maqnezium, bor, flüor, sink var. Bir porsiya balqabaq sıyığı infeksiyalarla mübarizə aparmağa və sağlamlığı qorumağa kömək edən bu vacib elementin gündəlik dəyərinin 70%-ni təmin edə bilər.

Balqabaq bədəndən toksinləri çıxaran vasitə kimi də istifadə oluna bilər, əgər siz bir az arıqlamaq və özünüzü asanlıqla təmizləmək istəyirsinizsə, bu əla seçimdir. Balqabaq tumları mədə-bağırsaq xəstəlikləri üçün çox faydalıdır.

İmmunitetini artırmaq istəyən insanlar üçün xüsusilə balqabağın pəhrizinə daxil edilməsi tövsiyə olunur.