Bu məhsul duzlu olmasına baxmayaraq həzmi və ürək sağlamlığını yaxşılaşdırır. Tərkibində lif və vitaminlər var - hər kəs üçün təhlükəsizdir

Foodinfo.az Unian.net-ə istinadən xəbər verir ki, zeytun duzlu olsa da, həzmi və ürəyin sağlamlığını yaxşılaşdıran qidalarla doludur.

Diyetoloqlar zeytunun sağlam olub-olmadığını və hər gün yeyə biləcəyinizi izah etdilər.

Zeytun sağlam yağlar, liflər, vitaminlər və mineralların yaxşı mənbəyidir.  Həmçinin az yağlı bir pəhrizdəsinizsə və ya həmişə kifayət qədər meyvə, tərəvəz və qoz-fındıq yeməsəniz, çatışmayan bir antioksidan olan E vitamini təmin edir.

Bundan əlavə, zeytun doymamış yağların əla mənbəyidir, bu da ürək xəstəliyi riskini azaltmağa kömək edə bilər. Doymamış yağlar infarkt və ya vuruşa səbəb ola biləcək xolesterinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir.

Zeytunda (və zeytun yağında) polifenollar adlanan güclü antioksidantlar var. Tədqiqatlar göstərir ki, bu çoxfunksiyalı antioksidantlar ürək xəstəliklərindən və xərçəngdən qoruya bilər və yaşlandıqca sizi zehni cəhətdən kəskin saxlaya bilər.