Terapevt və dietoloq Qalina Volkova xatırladıb ki, qidalanma ürək xəstəliklərinin qarşısının alınmasında mühüm rol oynayır. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, buna görə də pəhrizinizə, o cümlədən əsas orqan üçün faydalı qidalara nəzarət etməlisiniz.

Mütəxəssis ürəyi gücləndirən yeddi qidanın adını çəkib. Siyahıya qızılbalıq, zeytun yağı, kətan toxumu, qara lobya, qoz, quru gavalı və yulaf  daxildir.

Qızıl balıq, kətan toxumu, zeytun yağı və qoz-fındıq omeqa-3 yağ turşularını ehtiva edir ki, bu da ürək-damar xəstəliklərinin riskini azaldır, qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini normallaşdırır.

Qara lobya infarkt və insultdan qoruyan fol turşusu mənbəyidir və yulaf ezmesi liflə zəngindir. Gavalı hətta damarları oksidləşdirici stressin təsirindən qoruyur.

Ürəyi qorumaq üçün daha az duz və daha çox sadə karbohidratlar yemək lazımdır.