Qara çay bu gün bütün dünyada geniş istifadə edilən faydalı içkilərdən biridir. Düzgün istehlak edildikdə insan sağlamlığına bir çox faydası var.

Qara dəniz bölgəsində yetişdirilən çay ürək sağlamlığı, diabet və bəzi xərçəng növlərinə qarşı qoruyucudur. Çay türklərin imtina edə bilmədiyi içkilərdəndir və hər bölgədə evə gələn hər qonağa çay verilir. Amerikalıların qəhvə mədəniyyəti olduğu kimi, türklərin də çay mədəniyyəti var. Yaşıl yarpaqlar təzə yığılıb quruduqdan sonra süfrələrimizə çay gəlir. Çay dəmləməzdən əvvəl yuyulub yuyulmaması sualının cavabı internetdə çoxları tərəfindən axtarılır. Cavabları təqdim edirik:

Çayın yanlış dəmlənməsi bir sıra sağlamlıq problemləri meydana gətirə bilər.

Çayın acı olmaması və uzun müddət qalması üçün dəmlənmiş çayı ocaqda saxlamamağınızı tövsiyə edirik. Çünki bu çayı acı edə bilər.

Bu səbəbdən çay yaxşıca dəmləndikdən sonra ocaqdan götürülməlidir. Əks halda, mədəyə, xüsusən də qastrit və xoralara zərər verə bilər.

Çayı dəmlədikdən sonra onu yüksək istilikdə buraxmamalısınız. Daim yüksək istilikdə və qaynamada içilən çay gələcəkdə xərçəng xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Çay paketi açılanda çoxları çayda həddindən artıq toz olduğundan çayı dəmləməzdən əvvəl yuyur. Amma bəzi ekspertlərin fikrincə, çay nəmlə qarşılaşdıqda öz mahiyyətini itirir.

Yuyulan çayın mahiyyətini itirdiyi düşünülsə də, təmizlik və gigiyena baxımından əksər insanlar çayı dəmləməzdən əvvəl bir az yaxalayır. Ona görə də keyfiyyətli və dadlı çay üçün çayı dəmləməzdən əvvəl soyuq su ilə yumaq məsləhətdir.

Ləzzətli çay dəmləmək üçün ilk qaynar suyu töküb sonra dəmi əlavə etmək lazımdır.

Təxminən 15 dəqiqə gözlədikdən sonra çaydandakı çayı götürüb ləzzətlə içə bilərsiniz.