Pendirin tərkibində çoxlu zülal, kalsium və fosfor var, ancaq hamı onu rasionuna daxil edə bilməz.
Foodinfo.az xəbər verir ki, sağlam qidalanma üzrə ekspert, məşhur alim Tobi Ador bildirib ki, ürək problemi olanlar və hipertoniyadan əziyyət çəknlər pendirdən istifadəni azaltmalıdırlar.
Pedirin tərkibində çoxlu natrium olur ki, o da qan təzyiqini qaldıra bilər. Hipertoniyadan əziyyət çəkənlər bu ərzaqdan istifadəni gün ərzində 20-30 qrama qədər məhdudlaşmalı, duzlu pendiri isə ümumiyyətlə, rasiondan çıxarmalıdır.
Pendirin böyük miqdarlarda istehlakı mədə-bağırsaq fəaliyyətini poza, o cümlədən, qaz əmələ gəlməsini yüksəldə, qarını köpürdə və qəbizlik əmələ gətirə bilər.