Yemək qızardarkən yağın sıçraması həm təhlükəli, həm də narahatlıq doğuran bir haldır. Bunu azaltmaq və ya qarşısını almaq üçün bir neçə üsuldan istifadə etmək mümkündür.

Foodinfo.az bu üsulları təqdim edir:

1. Qızartmadan əvvəl qidaları xüsusən də ət və tərəvəzləri yaxşıca qurulamaq vacibdir. Nəmli qidalar yağla təmasda olduqda sıçrayışa səbəb olur. Yeməkləri kağız dəsmal ilə silmək bu problemi həll edə bilər.

2.Tavaya çoxlu miqdarda yemək qoymaq yağın temperaturunu aşağı salır və bu da yağın sıçramasına səbəb olur. Qidaları az-az əlavə etmək yağın sabit temperaturda qalmasını təmin edir və sıçramanın qarşısını alır.

3. Yağı həddindən artıq qızdırmaq da sıçramalara səbəb ola bilər. Orta istilikdə yağ istifadə etmək və yeməyi qızartmadan əvvəl yağın optimal temperatura çatdığından əmin olmaq sıçramanı azaldır. 

4. Dərin tavalarda qızartma, səthi tavalara nisbətən daha az sıçramaya səbəb olur. 

5. Qızartma zamanı yeməyi tavaya yavaş-yavaş və diqqətlə əlavə etmək yağın sıçramasını minimuma endirir. Bu, yağın birdən sıçramasının qarşısını alır və təhlükəsizliyi artırır.

6. Xüsusi olaraq dizayn edilmiş yağ sıçratmaz örtüklər və ya tavalara uyğun qapaqlar qızartma zamanı yağın sıçramasını effektiv şəkildə azaldır. Bu örtüklər havanın keçməsinə imkan verir, amma yağı tutaraq ətrafa sıçramasını qarşısını alır.

7. Soyuq yeməklər qızğın yağa qoyulduqda yağ sıçraması baş verir. Qidaları otaq temperaturunda saxlayıb yağa əlavə etmək bu problemi həll edə bilər.

Bu üsulları tətbiq edərək qızartma prosesini daha təhlükəsiz və rahat edə bilərsiniz. Yağın sıçraması problemini aradan qaldırmaq mətbəxdəki təmizlik və təhlükəsizliyi artırmağa kömək edəcəkdir.