Terapevt Rupi Aujla diabet riskini azaltmaq üçün pəhrizə bir neçə qida daxil etməyi məsləhət görüb.

Foodindo.az xəbər verir ki, həkim bildirib ki, probiotiklər bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırır, bu da iltihabı azaltmağa və insulinə həssaslığı yaxşılaşdırmağa kömək edir. Onun sözlərinə görə, gündəlik təbii qatıq, qatıq və kefirdən istifadə qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salır.

Mütəxəssis həmçinin karotinli qidaları yeməyə çağırıb.Terapevtin sözlərinə görə, qara düyü, qarabaşaq yarması, yulaf və darının tərkibində həll olunan lif, mədədə sorulmayan nişasta, maqnezium, sink, selen və kalium var. Bunun sayəsində 2-ci tip diabet riskini azalda bilərlər. Aujla həmçinin pəhrizinizi giləmeyvə, alma, portağal, şirin bibər, tünd şokolad və yaşıl çayla şaxələndirməyi məsləhət görüb.