Hindistanın Waageswari Əczaçılıq Kollecinin alimləri şirin kartof yeməyin sağlamlığa faydalarını araşdırıblar. Onların tapıntıları Afrika Biologiya Elmləri Jurnalında dərc olunub.

Şirin kartof (Ipomoea batatas) sağlamlığa faydalı vitaminlər, minerallar, lif və antioksidantlarda yüksək olan kök tərəvəzdir. Əsərin müəlliflərinin fikrincə, iltihabəleyhinə və antioksidant xüsusiyyətlərinə görə şirin kartof nəinki şəkərli diabet və ürək xəstəlikləri kimi xroniki xəstəliklərin qarşısını effektiv şəkildə ala bilər, həm də bu xəstəliklərin effektiv müalicəsinə kömək edə bilər.

Müəlliflər siçovullar üzərində apardıqları təcrübədə bu məhsulun istehlakının heyvanların sağlamlığına necə təsir etdiyini öyrəniblər. Məlum olub ki, şirin kartofun tərkibindəki qida maddələri qırmızı və ağ qan hüceyrələrinin sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Komandanın fikrincə, bu, oksigenin bütün bədənə daşınmasını yaxşılaşdırır və immunitet reaksiyasını gücləndirir.