Kələm immunitet sistemini ən yaxşı şəkildə gücləndirir. Foodinfo.az bildirir ki, təzə kələm bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.

Tərəvəzdə olan askorbin turşusunun tərkibi orqanizmi bədxassəli şişlərdən qoruyur. Askorbin turşusu istilik müalicəsi zamanı öz xüsusiyyətlərini saxlayır.

Turşu kələm əla probiotikdir. Bu, qoruyucu funksiyanı yerinə yetirən canlı mikroorqanizmlərin mənbəyidir.

Turşu kələmdə fermentasiya prosesi zamanı bifidobakteriyalar və laktobakteriyalar əmələ gəlir. Onlar patogen mikrobların inkişafını boğur və patogenlərin qan dövranına daxil olmasına mane olan bağırsaq mukozasında qoruyucu bir maneə yaradırlar.

Bu kələmin 100 qramında bütövlükdə immunitet sistemi üçün zəruri olan gündəlik C vitamini dozası var. Viral xəstəliklərin epidemiyaları zamanı, yaz və payızda yemək xüsusilə vacibdir.

Nurlan