Bitki yağı olmadan kulinariya prosesini təsəvvür etmək olduqca çətindir, çünki bu komponent adət etdiyimiz yeməklərin əksəriyyətini bişirmək üçün lazımdır.

Günəbaxan yağı çoxları üçün yağ əsasdır, çünki ən ucuz hesab olunur. Qızartmaq üçün həqiqətən əladır, çünki yüksək temperaturlara dözə bilir.

Mütəxəssislər günəbaxan yağının Omeqa-6 mənbəyi olduğu üçün məhsulun ürək xəstəliklərinə səbəb ola biləcəyini bildirirlər. Xərçəng riskini də əhəmiyyətli dərəcədə artırır.

Qarğıdalı yağı ucuz və zərərli günəbaxan yağı ilə bahalı zeytun yağı arasında əla seçim hesab olunur.

Lakin qarğıdalı yağı da Omeqa-6 mənbəyidir. Yağın qaraciyərə mənfi təsir göstərə biləcəyi qeyd olunur.

Soya yağı az istifadə olunsa da diabet və metabolik pozğunluqlara səbəb ola bilər.

Nurlan