Vitamin, mineral və liflə zəngin meyvələr sağlam qidalanmanın vacib hissəsidir. Foodinfo.az bildirir ki, bəzi insanlar yeməzdən əvvəl meyvələrin kəsilməsinin faydalı olduğunu düşünürlər, çünki bu hərəkət onların qida maddələrinin sərbəst buraxılmasına kömək edir və həzmini asanlaşdırır.

Digərləri qeyd edirlər ki, meyvələrin kəsilməsi bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün əlverişli mühit yaradır ki, bu da zəhərlənməyə səbəb ola bilər.

Məsələn, alma və ya armudun kəsilməsi onun tərkibində olan qida maddələrinin sərbəst buraxılmasına kömək edəcək. Eyni zamanda, bir qreypfrutu bir neçə hissəyə kəsmək eyni effekti verməyə bilər.

Nəhayət, hər kəs yeməkdən əvvəl meyvəni kəsmək və ya bütöv tərk etmək barədə özü üçün qərar verir.