Tomat pastasının daha uzun müddət təzə qalması üçün necə saxlanması barədə bir çox insanın problemi var. Foodinfo.az xəbər verir ki, daimi istifadə etməsəniz, 1-2 qaşıq götürdüyünüz açıq banka xarab ola bilər. Bu vəziyyətdə nə etmək lazımdır.

Tomat pastasını açdığınız zaman yalnız istədiyiniz qədər istifadə edin. Və bankaya bir az bitki yağı tökün ki, pastanın səthini örtsün. Bu, tomat pastasının turşlaşmasının və ya kiflənməsinin qarşısını alacaq bir film yaradacaqdır.

Açılan qabı yenidən bağlamaq çətin ola bilər. Buna görə yapışqan film sizə kömək edəcək - qapağı bağlamazdan əvvəl onu bankanın boynuna bükmək lazımdır. Beləliklə, heç bir hava bankaya daxil olmayacaq.

Bu hiylə sizə makaronunuzu altı aya qədər təzə saxlamağa imkan verəcək. Sadəcə kiçik hissələrdə dondurun - məsələn, bir buz kubu qabını yapışqan filmlə örtün, dondurun və kubları yapışqan filmlə birlikdə çıxarın. Dondurucuya qoyun. Beləliklə, hər dəfə makaron ehtiyacınız olanda bir və ya iki parça istifadə bilərsiniz, qalanları isə təzə qalacaq.