Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) sədri Qoşqar Təhməzli ən çox istehsal tarixi dəyişdirilən qida məhsullarının növlərini açıqlayıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, Agentlik sədri aparılan araşdırmalar nəticəsində ən çox istehsal tarixi dəyişdirilən süd və süd məhsulları, həmçinin qənnadı məhsullarının olduğunu deyib.
O bildirib ki, həmin məhsulların son istifadə tarixlərinə müdaxilələr aşkarlanıb: "Son olaraq Yeni il öncəsi uşaqlar üçün nəzərdə tutulan karamel məhsullarının istifadə müddətinin dəyişdirilməsi aşkarlanmışdı".
Son xəbərlər
- Dəridə kiçik bir dəyişiklik diabetin erkən əlaməti ola bilər
- Eşitmə itkisi riskini azaltmaq üçün üç əsas yol
- Ekspert hovuz yaxınlığında ayaqyalın gəzməyin gözlənilməz risklərindən danışıb
- Mütəxəssislər dırnaqlarda ağ ləkələrin görünməsinin səbəblərini açıqlayıblar
- Diyetoloqlar dəmir çatışmazlığının 7 əlamətini sadalayıb
- Qida zəhərlənməsi insan intellektinə ciddi təsir edir