Bişirildikdən dərhal sonra borş sobada bir neçə saat dəmlənməyə buraxılır. Ancaq tez-tez olur ki, yeməyi çox tez pisləşməyə başlayır. Bir çox evdar qadın əmindir ki, bu, otağın isti olmasıdır. Buna görə tez soyuducuya qoyun. Əslində, bu fenomen ən çox yayılmış səbəblərdən birinə malikdir.

Borş soyuducuya qoyanda nə olur?

Borş soyuyanda dərhal soyuducuya qoyulur ki, qab xarab olmasın. Amma bu vəziyyətdə məhsullar arasında kimyəvi reaksiyalar başlayır və dadı pisləşir. Buna görə də, bütün maddələri düzgün qaydada qoymaq çox vacibdir.

Borşun tez pisləşməsinə səbəb olan əsas səhv, göyəyti əlavə etməyin səhv anıdır. Bir çox evdar qadın onu yemək sonunda əlavə edir. Ancaq bunu ən başlanğıcda kartofla birlikdə etməlisiniz.

Fərid