Hansı ədviyyatların hansı ət növü üçün uyğun olduğunu bilirsinizmi? İstənilən ət növünə uyğun ədviyyatların tam siyahısı ilə sizinləyik.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ədviyyatlar yeməyə ləzzət verən maddələrdir və onlardan bəziləri yeməli və dərman məqsədləri üçün istifadə olunur və min illərdir yeməklərə ədviyyat vermək üçün istifadə olunur. Dünyanın hər yerində müxtəlif ədviyyatlara rast gəlinir və istifadə olunur, lakin hər kəs onlardan üstünlük verdiyi yeməyin növünə və dadına görə istifadə edir. Hər yemək növü üçün hansı ədviyyatlardan istifadə edəcəyinizi bilsəniz, yeməyinizi özünəməxsus dad verəcəksiniz.

Ət yeməklərinə ədviyyat vermək ən vacib yemək bacarıqlarından biridir. 

Az miqdarda ədviyyatdan istifadə etmək ətin pis qoxusunu aradan qaldıra və ona özünəməxsus bir dad verə bilər, lakin yeməyin əsl dadını qoruyub saxlamaq və keyfiyyətini aşağı salmamaq üçün çox ədviyyatdan istifadə etməməyə diqqət edin.

Hər növ ət üçün uyğun ədviyyatlar:

1. Qırmızı ət

Qara bibər, zerdeçal, zəfəran, reyhan, dəfnə yarpağı, qırmızı bibər, keşniş, marjoram, xardal, keklikotu, cəfəri, rozmarin, adaçayı, mərzə, tərxun və kəklikotu qırmızı ətə xoş dad verən ən yaxşı ədviyyatlardır.

2. Toyuq

Fesleğen, cəfəri, köri, şüyüd, zəncəfil, tərxun, kəklikotu, zerdeçal, qara bibər və zəfəran ədviyyatları toyuq ətinə dad vermək üçün ən yaxşı və ən uyğun ədviyyatlardır.

3.Balıq

Balığın ən yaxşı dadına nail olmaq üçün lazım olduqda zəfəran, şüyüd, dəfnə yarpağı, kərəviz toxumu, köri, sarımsaq, soğan və zəncəfil ədviyyatlarından istifadə edə bilərsiniz.

Şəbnəm