Sağlam qəlyanaltı olaraq istehlak edilən meyvələr arasında yer alan zoğalın bir çox sağlamlıq faydasının olduğu bilinir. Həm turş, həm də acı olan kiçik qırmızı meyvələr adətən qurudulmuş halda istehlak edilir və ya şirə hazırlanır. Lakin təzə yeyildikdə də çox təsirli olan bu meyvə payız mövsümündə yetişir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, çoxlu vitaminlərlə zəngin olan zoğalın tərkibində C, E və K vitaminləri, həmçinin manqan mineralları və antioksidantlar var. Tərkibindəki vitaminlər sayəsində bir çox sağlamlıq probleminin aradan qaldırılmasında təsirli olan zoğalı gündə üç dəfə istehlak etsəniz, sağlamlığınıza çox fayda vermiş olarsınız.

Tərkibindəki C vitamini sayəsində immunitet sistemini gücləndirməkdə və xəstəliklərdən qorumaqda çox təsirlidir. 

İçindəki antioksidantlar həmçinin toksinləri çıxarmağa və dərini gözəlləşdirməyə kömək edir. 

Sümükləri gücləndirməkdə də təsirli olan zoğal müntəzəm olaraq istehlak edildikdə osteoporozun qarşısının alınmasında təsirli nəticələr əldə etməyə yardımçı olur. 

Onda olan fol turşusu, flavonoidlər və kalium sayəsində ürək sağlamlığını dəstəkləyir. Xolesterolu və qan təzyiqini tənzimləyir, beləliklə ürək sağlamlığını qoruyur. O, həmçinin qan damarlarının tıxanmasının qarşısını alaraq infarkt riskini əngəlləyir.

Zoğal böyrək daşlarının asanlıqla keçməsinə kömək edən meyvələr arasındadır. 

Bundan əlavə, hər gün müntəzəm zoğal yemək beyin sağlamlığınızı qoruyar və yaddaşınızı gücləndirməkdə də təsirli olar.