
Yüksək şəkərli qidaların istehlakı, sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. Şəkərli içkilər və şirniyyatlar qanda şəkərin sürətlə artmasına səbəb olur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu, uzun müddət ərzində şəkərli diabetin inkişafına yol aça bilər.
Həmçinin, yüksək şəkər istehlakı diş çürümələrinə səbəb olur və ağız sağlamlığını pisləşdirir. Şəkərli qidaların həddindən artıq istehlakı, bədəndə yağın toplanmasına və piylənməyə yol açır. Şəkərin yüksək səviyyədə istehlakı ürək xəstəlikləri və digər xroniki xəstəliklərə də səbəb ola bilər.
İnsanların bəzən şəkərli qidaları bədənin enerjisi kimi qəbul etməsi yanlışdır, çünki bu cür qidalar tez əvəz olunur və enerji verirlər. Az şəkərli qidalar, bədəni daha uzun müddət enerjili saxlayır. Şəkərli qidaların azaldılması ümumi sağlamlığı yaxşılaşdırır və metabolizmanın düzgün işləməsinə kömək edir.
Şəkərin müntəzəm olaraq azaldılması sağlam həyat tərzi üçün vacibdir.