Effektiv şəkildə arıqlamaq üçün diyetoloq və nutritionist Lilia Starodubtseva RIAMO-ya müsahibəsində un, kartof və zərərli qidaları diyetinizdən çıxarmalı olduğumuzu bildirib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, arıqlamazdan əvvəl artıq çəkinin yaranmasının səbəbini tapmaq vacibdir: düzgün qidalanma prinsiplərini başa düşməməkdən tutmuş sağlamlıq problemlərinə qədər - artıq kiloqramlarla mübarizə taktikası bundan asılıdır. Ancaq pəhrizinizi tənzimləsəniz, hər kəs çəkisinə təsir edə bilər. Belə ki, “problemli” məhsulların siyahısına tərkibində yüksək ağ buğda unu olan un, kartof və ağ buxarda hazırlanmış cilalanmış düyü daxil edilib.

Mütəxəssis qeyd edib ki, zərif şəkərli qidalar, emal olunmuş ətlər, buğda dənli bitkiləri, doldurucular olan süd məhsulları, az yağlı süd məhsulları və bitki yağı, yemək yağı, süd yağ əvəzedicisi və trans yağları olan qidaların istehlakında da özünüzü məhdudlaşdırmalısınız.

Dietoloq, pəhrizdə lifin olmasının həm də arıqlamağa və ümumi sağlamlığa müsbət təsir edəcəyinə aydınlıq gətirib. Belə ki, hər yeməyə göyərti və tərəvəz daxil edilməlidir. Tərəvəzlər, bədən onları çiy halda qəbul etmirsə, istiliklə müalicə edilə bilər. Bundan əlavə, pəhrizə darı və ya qarabaşaq kimi tam taxıl əlavə etmək tövsiyə olunur.

Fərid