Yeni il üçün çoxlu dadlı yeməklər hazırlanır, bəzən bayramlardan bir həftə sonra da istifadə olunur. Bayram günlərində qida zəhərlənməsi daha çox hazır qidalardan baş verir. Əksər hallarda bayram günlərində qida zəhərlənmələrinin sayı artır. Səbəb iki-üç gündən artıq soyuducuda saxlanılan qida qalıqlarının istehlakıdır. Bu, xüsusilə ət, balıq məhsulları və mayonezli salatlara aiddir.
Yadda saxlamaq lazımdır ki, soyuducuda salatların saxlama müddəti əbədi deyil. Bu, xüsusilə mayonezli salatlar üçün doğrudur, onları 24 saatdan çox saxlamaq olmaz. Salatlar mayonezlə ədviyyatlı deyilsə, onların soyuducuda saxlanması 2 günə qədər uzadıla bilər. Ancaq bu, ət, kolbasa və yumurta ilə mürəkkəb yeməklərə aid deyil. Mayonez olmadan belə, onları bir gündən çox saxlamaq tövsiyə edilmir.