Brovni keksi şokolad sevərlərin vazkeçilməz desertidir. Qatı şokolad dadı və qozun əlavə teksturası ilə xoşbəxtlik qaynağıdır. Evdə öz keksinizi hazırlamaq həm xoş, həm də ləzzətli bir təcrübə ola bilər.

 Foodinfo.az mükəmməl brovni resepti üçün inqrediyentləri təqdim edir:

- 200 qram tünd şokolad 

- 150 qram kərə yağı 

- 1 stəkan dənəvər şəkər 

- 3 yumurta 

- 1 stəkan un 

- 1 çay qaşığı vanilin 

- Yarım stəkan doğranmış qoz 

Bu inqrediyentlərlə hazırlanan keks təxminən 6-8 nəfərlik porsiyanı təmin edir. Hazırlanması çox asandır və təxminən 40-45 dəqiqə çəkir. 

Əvvəlcə şokoladı ikiqat qazanda əridin. Bunun üçün bir qazana su tökün və üstünə uyğun ölçülü şüşə qab qoyun. Doğranmış tünd şokoladı qaba əlavə edin və kərə yağı ilə əridin. Homojen bir tutarlılığa çatana qədər ara-sıra qarışdıraraq qaynadın. Bu vaxt başqa bir qabda yumurta və şəkər tozunu yaxşıca çalın. Yaxşı çırpılmış qarışıq əldə etmək üçün təxminən 5 dəqiqə çırpın. Sonra ərinmiş şokolad və kərə yağı əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Unu əlavə edərək homojen bir xəmir alınana qədər qarışdırmağa davam edin.

Sonda vanil ekstraktı və ya vanilin əlavə edin və xəmirin içinə qoz tökün. Bu zaman qozu xəmirin içinə yaxşıca qarışdırmayın, sadəcə üstünə səpin. 

Brovni qarışığını yağlanmış soba qabına tökün və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada təxminən 25-30 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxardıqdan sonra tam soyumasını gözləyin və sonra dilimləyib servis edin. 

Bu dadlı keks dilimlərindən həzz almaq üçün onları bir stəkan isti çay və ya qəhvə ilə müşayiət edə bilərsiniz. İstədiyiniz kimi əlavə şokolad sousu və ya dondurma da əlavə edə bilərsiniz. Hər halda, bu gözəl keks sizə xoşbəxtlik və şirin həzz gətirəcək.