Bildiyiniz kimi, hər hansı bir qida mikro və makroelementlərdən - insanların və heyvanların normal inkişafı üçün zəruri olan kimyəvi elementlərdən ibarətdir. Üç maddənin faydaları haqqında ən çox eşitmişik - zülallar, yağlar və karbohidratlar. Hər bir qrup özünəməxsus şəkildə faydalıdır və bədənin fəaliyyətində müəyyən rol oynayır.

Nutritionist Andrey Lysenkov hansı məhsulların onkologiya da daxil olmaqla ölümcül xəstəliklərin inkişafına etibarlı maneə yaratmağa kömək edəcəyini söylədi.

Ən faydalı qidalardan biri p53 proteinidir. O, təkcə əzələ kütləsinin əmələ gəlməsinə kömək etmir, həm də xərçəng prosesləri artıq başlamış hüceyrələrin bölünməsini dayandırır, ekspert vurğulayır.

Lysenkov təbii mənşəli sağlam protein məhsullarının ən yaxşı mənbələrini - süd, ət və toyuq yumurtası adlandırır. Müvafiq olaraq, patologiyaların inkişaf şansını minimuma endirmək üçün sadalanan qidaların hər birini həftədə ən azı 1-2 dəfə yemək lazımdır. Bundan əlavə, yeməyin hazırlanma üsuluna xüsusi diqqət yetirilməlidir.

Çoxlu duz və ədviyyatlarla bişirilən çox yağlı yeməklərin sağlamlığa çoxlu fayda gətirməsi ehtimalı azdır. Ancaq nahar və şam yeməyini daha tez-tez sobada və ya buxarda bişirsəniz, sağlamlığınız mütləq güclənəcəkdir.

Bundan əlavə, dietoloqun qeyd etdiyi kimi, özünüzü və yaxınlarınızı balanslaşdırılmış qidalanma ilə təmin etməyə çalışmalısınız. Bu, yalnız daxili orqanların işini normallaşdırmağa deyil, həm də artıq çəkidən qurtulmağa kömək edəcəkdir.

Leyla