Bu sadə üsullar sayəsində yaşıl mərciməklərin həşəratlara yoluxmasının qarşısını almaq mümkündür. Yaşıl mərcimək sağlam pəhrizin əvəzsiz hissəsidir. Bununla belə, uzun müddət saxlama və ya düzgün saxlamama nəticəsində həşəratlanma baş verə bilər. Mərciməklərin zərərvericilərə tutulmasının qarşısını almaq üçün bəzi mətbəx məsləhətləri var.

Foodinfo.az bu məsləhətləri təqdim edir:

1. Mərciməkləri sərin və quru yerdə saxlayın: 

Mərcini nəmli bir mühitdə saxlamaq həşəratların çoxalması üçün uyğun bir mühit təmin edir. Buna görə də mərciməkləri sərin və quru yerdə saxlamaq ən yaxşı seçimdir. 

2. Onları hava keçirməyən qablarda saxlayın: 

Mərcini hava keçirməyən qablarda saxlamaq həşəratların mərciməyə çatmasının qarşısını alır. Buna görə də, mərciməkləri qapaqları kip olan qablarda saxlamaq daha yaxşıdır.

3. Mərcini tez-tez yoxlayın: 

Onları mütəmadi olaraq yoxlamaq, həşərat infeksiyası problemlərini erkən aşkarlamağa imkan verir. Beləliklə, problem böyümədən qarşısını ala bilərsiniz. 

4. Mərciməkləri dondurun: 

Yaşıl mərciməkləri donduraraq uzun müddət saxlaya bilərsiniz. Bu üsul həm də həşərat infeksiyası probleminin qarşısını alır.