Çörək və çörək məmulatlarının təravətini ağac məhsulları daha uzun müddət saxlayacaq. Taxta nəfəs alır, bişmiş məhsullar üçün içəridə rahat mikroiqlim yaradır. Ancaq eyni zamanda, material tez qoxuları udur və çirklənir, buna görə də çörək qutusu hər iki-üç ildən bir dəyişdirilməlidir. Ən yaxşı çörək qabları ardıc, ağcaqayın və ya larch ağacından hazırlanır. Bu növlərin ağacının bakterisid xüsusiyyətləri var.
Çörəyi saxlamaq üçün plastik torba seçsəniz, qablaşdırmada kiçik deşiklər etmək lazımdır.
Bu yolla biz istixana effektinin qarşısını ala bilərik. Polietilen əvəzinə metal qida folqasından istifadə etməyə icazə verilir. Çörək və çörək məhsullarının saxlanması üçün keramika qab və tavalar da uyğundur. Eyni zamanda, buğda unundan hazırlanan çörək məmulatları çovdar növlərindən ayrı saxlanılır. Keramika çörəyi beş-yeddi günə qədər təzə saxlayacaq.
Nurlan