Çay gündəlik həyatımızda əl çəkə bilmədiyimiz vərdişlərdəndir. Onu dəmləmək düşündüyümüz qədər də asand eyil. Araşdırmalar zamanı bəlli olub ki, çayı dəmləməyin də xüsusi qaydası var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, yanlış dəmlənən çay bir çox xəstəliklərə yol açır. Düzgün dəmlənməyən çayın təkcə dadı pis olmur, həm də sağlamlıq üçün ziyandır.
Çayı ocaq üstündə uzun müddət saxlamayın. Bu hal onun dadının acı olmasına gətirib çıxarır. Əgər çay dəmləndisə, götürün və heç bir halda yenidən ocaq üstünə qoymayın. Əgər kafedə çay içəndə onun acı dadı varsa və ya ağzınızı büzürsə, deməli çox ocaq üstündə qalıb.
Ocaqda çox saxlanılan çay hansı fəsadları yaradır:
İlk növbədə mədə xəstəliklərinə gətirib çıxarır. Mədə xorasının yaranma səbəbləri arasında ilk yerdə bu dayanır.
Çox dəmlənən və isti içilən çay xərçəng riskini çoxaldır. Çox qaynayan dəmi ağ suya tökəndə bakteriyalar çoxalır.
Tünd çay qaraciyər üçün də ziyandır. Bir çox xəstəliklərin yaranmasına gətirib çxıarır.
Çox qaynayan çay ürək üçün də təhlükəlidir. Ürəyi zəiflədir, problemlərin yaranmasına gətirib çxıarır.
Çalışın çayı balaca qabda dəmləyib, tez bitirəsiniz. Ən əsası isə tünd çaydan uzaq olun. Bu, dəri rənginizi də tündləşdirəcək.