Diyetoloq Natalya Pavlyuk pəhrizinizdən tatlandırıcıları xaric etməyi tövsiyə edib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Radio 1-ə müsahibəsində bildirib ki, adətən, kalori qəbulunu azaltmaq üçün yüksək kalorili dadlandırıcıları kalorisiz olanlarla əvəz etmək tövsiyə olunur.

Lakin mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, araşdırmalar göstərir ki, eyni tatlandırıcıları olan içkilər şəkər kimi diabet riskini artırır.

Pavlyuk həmçinin əlavə edib ki, tatlandırıcıların şirin dadı orqanizmdə insulin istehsalını təşviq edir və bu da xəstəliklərin inkişaf riskini artırır.

Həmçinin onların mədə-bağırsaq traktının və mikrobiotanın işinə mənfi təsir göstərdiyinə inanılır.

Nurlan