Dietoloq manna sıyığını sağlamlığın möhkəmləndirilməsi üçün yararsız adlandırıb.

Belə sıyıq yalnız sağlamlığı inkişaf etdirmək üçün faydasız deyil, həm də ona zərər verə bilər. Diyetoloq Marina Sorokina manna yarmasının bu xoşagəlməz xüsusiyyətindən danışıb.

Böyüklərin öyrətdiyi hər şeyi unut. Əslində, mannının tərkibində olması lazım olan faydalı qidaların yarısı belə yoxdur. Üstəlik, tərkibində lif belə yoxdur. Qidalanma mütəxəssisi deyir ki, irmikdə karbohidratlar, gluten və nişasta həddindən artıq çoxdur.

Sorokinanın sözlərinə görə, bu sıyığı sevənlər artıq çəki əldə etmək, hipertoniya və üzdə və bədənin digər zərif yerlərində iltihablanmaya meylli olmaq riski daşıyırlar. Həmçinin, bu yeməyi tez-tez yeyirsinizsə, bir şəxs diabet və piylənmə riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırma riskini daşıyır.

Fiqurunuz və sağlamlığınızla bağlı problemlərin qarşısını almaq üçün diyetoloq səhərlər ən azı 30 dəqiqə bişirilməli olan işlənməmiş yulaf əzməsi yeməyi tövsiyə edir. Xüsusilə sıyığı süddə deyil, suda bişirsəniz faydalı olar.

Həmçinin tövsiyə olunan səhər yeməkləri siyahısına süd və şəkərsiz bişmiş düyü və qarabaşaq yarması sıyığı daxildir.

Fərid