Göyərti hər bir insanın gündəlik qida rasionunda olmalıdır. Bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdırır, yağların parçalanmasını təşviq edir və bədəni minerallar və vitaminlərlə zənginləşdirir. Bəs bədənə müstəsna fayda gətirmələri üçün düzgün göyərtiləri necə seçmək olar?
Mağaza rəflərində təqdim olunan göyərtilər əsasən sənaye üsulu ilə yetişdirilir. Və belə göyərtilər açıq yerdə yetişdirilənlərdən fərqli olaraq təhlükəsizdir. İkinci halda, bitkilərə həşərat və mikroblardan qorunmaq üçün kimyəvi maddələr vurulur.
İstixanada yetişdirilən göyərtilər böyümək üçün lazım olan bütün qidaları təhlükəsiz qida məhlullarından alır. Bununla belə, sənaye göyərtilərində açıq torpaqda yetişdirilənlərə nisbətən daha az C vitamini olduğunu qeyd etmək lazımdır.
Göyərti seçərkən rənginə, qoxusuna və görünüşünə fikir vermək lazımdır. Parlaq yaşıl çalarlar, hamar, büzülməmiş çarşaflar və cəlbedici ümumi görünüş məhsulun təzəliyini göstərir. Yüksək keyfiyyətli göyərti vahid rəngə malikdir - sararma və ya açıq ləkələr olmadan.