Mövsümi göyərtilərdən biri olan cəfəri çiy istehlak edildikdə çox gözəl təsir göstərir.
O, yeməklərdə və salatlarda tez-tez istifadə olunan yaşıl yarpaqlı bitki növüdür. Elmi adı Petroselinum crispum olan cəfəri tez-tez ədviyyat kimi istifadə olunur və ətirli xüsusiyyətləri ilə tanınır.
Cəfərinin sağlamlıq üçün çoxlu faydaları var. Tərkibindəki yüksək C vitamini, dəmir, kalsium və lif sayəsində həzm sistemi sağlamlığını dəstəkləyir. Həm də antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində immunitet sistemini gücləndirir. Cəfəri salatlara və yeməklərə ləzzət qatır. Çiy istehlak edildikdə faydaları saysız-hesabsız olur.
Foodinfo.az çiy cəfəri yeməyin faydalarını təqdim edir:
- Ağız qoxusunu aradan qaldırmaq üçün cəfəridən istifadə edə bilərsiniz. Onun tərkibindəki xlorofil pis qoxuları zərərsizləşdirir və təravət hissi verir.
- Tərkibində olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların yaratdığı oksidləşdirici stressdən qoruyur.
- Cəfəri çeynəmək diş minasını və diş ətini gücləndirir.
- Cəfəri zəngin C vitamini mənbəyidir. Çeynəməklə istehlak edildikdə C vitamini birbaşa sorulur.