Kardioloq Anna Koreneviç özünün YouTube kanalında hansı qidaların qan damarlarının bağlanmasına səbəb ola biləcəyini izah edib.

Mütəxəssisin fikrincə, məşhur inancın əksinə olaraq, ateroskleroz yağlı ət və ya piydən çox deyil, şəkərdən qaynaqlanır. Koreneviç, ilk növbədə, yüksək glisemik indeksi olan qidaların, şirniyyatların, ağ undan hazırlanan məhsulların, sürətli taxılların və ağ düyülərin istehlakını məhdudlaşdırmağı tövsiyə edib.

Koreneviç qeyd edib ki, şəkər əlavə edilən qidalara aludəçilik həm də zahiri görünüşdə özünü göstərir. Kollagen qlikasiyası səbəbindən şirniyyatların həddindən artıq istehlakı qırışlara, sallanmalara, üz konturlarının sallanmasına, hiperpiqmentasiyaya və şişməyə səbəb ola bilər.