Souslar əsas yeməyə parlaq bir əlavədir, buna görə də onlara çox tələbat var. Ev yeməklərində ən çox mayonez, xama və ketçupdan istifadə edirik. Bununla belə, çox məşhur olan daha maraqlı souslar var.
Hansı souslar ən populyardır?
Tabasko
Təəccüblü fakt budur ki, bu çox isti sous bir çox ölkələrdə məşhurlaşıb və tələbat qazanıb. Bu məhsul ən yüksək keyfiyyətlərdən biridir. İstehsalçı acı bibərin yalnız əllə yığıldığını, istehsal texnologiyasının isə ekoloji cəhətdən təmiz olduğunu iddia edir. Bu sous oxşarlardan daha bahalıdır, lakin çoxları onun keyfiyyətini qeyd edirlər.
Bechamel
Özünüzü hazırlamağınız lazım olan souslara gəldikdə, o zaman Fransız bechamel ən məşhurlardan biridir.
Həm balıq, həm də ət ilə yaxşı gedir. Süd məhsulları, un, yumurta sarısı və qoz əsasında hazırlanır.
Pesto
Bu əla sous möhtəşəm italyan mətbəxinin mirasıdır. Pesto reyhan, limon suyu, şam qozası, sarımsaq və zeytun yağının unikal birləşməsinə görə digər souslarla qarışdırmaq çətindir.
Fərid