Mağazalarda satılan bütün mayonezlərin eyni tərkibə malik olduğu görünür. Ancaq bəzən asanlıqla saxta ilə qarşılaşa bilərsiniz. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, ən yaxşı mayonez yumurta, bitki yağı, xardal, süd, sirkə, şəkər və duzdan ibarət olmalıdır.

Məhsulun saxlama müddəti də vacibdir. Beləliklə, konservantlar olmadan möhürlənmiş qablaşdırmada sousu 10°C-dən çox olmayan temperaturda 30-45 gün saxlamaq olar. Temperatur 10 ilə 18 ° C arasındadırsa, dövr 120 günə qədər artır.

İdeal mayonez ən azı 1% yumurta məhsulları və ən azı 50% yağ ehtiva edir. İstehsalçı daha kiçik nisbətlər iddia edirsə, o zaman bu, mütləq mayonez deyil, mayonez sousudur.

Tərkibindəki bitki yağı çox fərqli ola biləcəyi diqqətəlayiqdir. Ancaq ən əsası o, təmizlənməlidir və dezodorasiya edilməlidir.