Oksford Universitetinin alimləri qaraciyərə mənfi təsir göstərən və xolesterol səviyyəsini sürətlə artıra bilən qidaların adlarını açıqlayıblar. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər bir neçə onlarla insanı doymuş yağda yüksək diyetə qoyub. Bu şəkildə yeməkdən üç həftə sonra onlardan bəzilərində yağlı qaraciyər və yüksək xolesterin əlamətləri müşahidə olunub.

Bundan əlavə, onların qan damarları daha sürətli qocalmağa başladı və ürək problemlərinin başlanğıcı formalaşdı. Bununla belə, könüllülərin çəkisi çox dəyişməyib.

Bu, hətta arıq insanların da daxili piylənmə və yüksək xolesteroldan əziyyət çəkə biləcəyini göstərir. Həmçinin, testlərin bir hissəsi olaraq, çoxlu doymamış yağları ciddi şəkildə yeyən bir qrup var idi. Onların xolesterol və qaraciyər sağlamlıq göstəriciləri, yeri gəlmişkən, yaxşılaşıb.