Qəhvə artıq bir içki deyil, çoxları üçün hər səhər bir ritualdır. Foodinfo.az TSN.ua- ya istinadən xəbər verir ki, o, eyni zamanda həm enerji verir, həm də rahatladır. Elmi müşahidələr göstərib ki, ən faydalı içki filtrli qəhvədir. İçərisində üyüdülmüş qəhvə olan filtrdən bir dəfə su keçirilərək hazırlanır. Maye tozun içinə nüfuz edir, bütün zərərli maddələri yuyur. Əksər kafelərdə filtrli qəhvə verilir. Filtr qəhvənin tərkibində çoxlu miqdarda antioksidant da var ki, bu da öz növbəsində ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır.
Amma qəhvə hazırlamaq üçün ən zərərli üsul onu süzülmədən içməkdir. Söhbət çöküntü ilə içilən qəhvədən gedir. Süzülməmiş qəhvənin əsas təhlükəsi onun tərkibində süzülmüş qəhvədən 30 dəfə çox xolesterin olmasıdır. Və bu, ürəyinizə çox stress yaradır. Əgər siz daim süzülməmiş qəhvə içsəniz, bu içki orqanizminizdəki ən vacib orqanlardan birini “pozacaq” və qaçılmaz problemlərə səbəb olacaq.