Şorba dünyanın bir çox mədəniyyətlərində istehlak edilən sakitləşdirici və çoxşaxəli yeməkdir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu yeməyi gündəlik rasionunuza əlavə etməyiniz bədəninizə bir neçə müsbət təsir göstərə bilər, lakin bunun bəzi mənfi cəhətləri də ola bilər. Gündəlik rasionunuza şorba daxil etmək bir çox sağlamlıq faydası verə bilər. Birincisi, şorbalar böyük nəmləndirmə mənbəyidir, çünki onların tərkibində çoxlu su var.

Onların tərkibində tez-tez tərəvəzlər də var ki, bu da lif, vitamin və əsas mineralların qəbulunu artırır. Bu, nəinki həzmi yaxşılaşdırır, həm də immunitet sistemini gücləndirir.

Şorbalar həmçinin aşağı kalorili və yüksək həcmdə olmaqla çəki idarə etməyə kömək edə bilər, daha az kalori ilə toxluq hissi keçirməyə imkan verir. Onlar həmçinin asanlıqla həzm olunur və qidalanma ehtiyaclarınıza uyğunlaşdırıla bilər.

Mağazada satılan hazır şorba yüksək miqdarda natrium ehtiva edir, həddindən artıq istehlak edildikdə yüksək təzyiqə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, digər qida qruplarını daxil etmədən yalnız şorba yemək qida çatışmazlığına səbəb ola bilər.

Bəzi qaymaqlı şorbaların kalorisi göründüyündən daha yüksək ola bilər, ona görə də etiketləri oxumaq və ya daha sağlam seçimlər hazırlamaq vacibdir.

Nəhayət, yüksək lifli şorbalar bağırsaq fəaliyyətinin artmasına səbəb ola bilər ki, bu da çoxları üçün faydalıdır, lakin çoxlu lif yeməyə öyrəşməsəniz həzm sisteminin pozulmasına səbəb ola bilər.