Omega 3-ün ən yaxşı bitki qaynağı olaraq bilinən kətan toxumu antioksidant xüsusiyyətləri ilə diqqət çəkir. Sərbəst radikalların vurduğu zərərləri azaltmaqla immunitetinizi gücləndirir. Aparılan araşdırmalar göstərib ki, gündə bir qaşıq kətan yağı içən uşaqlar, içməyən həmyaşıdlarına nisbətən daha az tənəffüs yoluxucu xəstəliklərə tutulurlar. Xolesterolu salmada çox təsirli olan kətan toxumu həzm sistemini dəstəkləyir və xərçəngə qarşı zireh yaradır. Dəri sağlamlığına faydaları da məlumdur.
Son xəbərlər
- Qışda hər gün naringi yemək üçün səbəblər
- Moruq qan təzyiqini tənzimləyir
- HACCP sisteminin tətbiqi qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsinə töhfə verəcək
- Diş məcununun bədənə mənfi və müsbət təsiri
- Qəhvənin sağlamlığa faydaları nələrdir?
- Sağlamlıq üçün istehlak edilməli olan tərəvəz və meyvələr