Küncüt halvası hazırlamaq əslində çox asandır. Hər evdə olan 4 inqrediyentlə ağızda əriyən praktiki küncüt halvası hazırlaya bilərsiniz.
Bizə lazım olan ərzaqlar:
50 qram kərə yağı
2 stəkan un
1 armudu stəkanı tahin
1 stəkan şəkər tozu
Hazırlanması:
1- Kərə yağını yapışmayan tavada vam odda əridin.
2- Un əlavə edib rəngi azacıq dəyişənə qədər qovurun.
3- Sonra şəkər tozunu əlavə edib 2-3 dəqiqə yenidən qovurun.
4- Ocağı söndürün və tahini əlavə edin, qarışıq homojen bir tutarlılığa gələnə qədər yaxşıca qarışdırın.
5- Hazırladığınız küncüt halvasının üzərini streçləyib yaxşıca sıxın və forma almasını təmin edin.
6- Bir gecə soyuducuda saxlayın.
7- Ertəsi gün dilimləyərək dadını çıxara bilərsiniz.